Roladki cielęce z pieczarkami

Roladki cielęce z pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sznyclówka cielęca

    60 dag
  • szynka wędzona

    5 dag
  • pieczarki

    5 pieczarki
  • cebula

    1 szt
  • jajko

    1 szt
  • masło

    1 łyżka
  • olej

    3 łyżki
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz czarny mielony

    1 szczypta
  • natka pietruszki suszona

    2 łyżki
  • żółty ser starty

    2 łyżki
  • kajzerka

    1 czerstwa
  • rosół warzywny

    0,5 (z kostki)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyć, osuszyć, pokroić na 6 plastrów, zbić ja tłuczkiem i posypać solą oraz pieprzem czarnym mielonym Prymat. Szynkę pokroić w drobną kostkę. Pieczarki i cebulę obrać, umyć i posiekać. Bułkę namoczyć w wodzie i odcisnąć. Na patelni rozgrzać masło i zrumienić cebulę razem z pieczarkami. Do miski wbić jajko, dodać odciśniętą bułkę, pieczarki z cebulą, szynkę oraz natkę pietruszki Prymat. Dokładnie wymieszać, doprawić solą i pieprzem czarnym mielonym Prymat. Przygotowaną masę rozsmarować na porcjach mięsa, zwinąć każdy plaster i spiąć wykałaczką. Roladki zrumienić na oleju, przełożyć do rondla, podlać bulionem i dusić na wolnym ogniu 45 minut. Podawać z ryżem ugotowanym na sypki i pikantną surówką.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

bernadetta2

07.04.2012 21:26
smaczne

szajba2

04.02.2011 14:49
lubię grzybeczki

Barbara55

21.09.2010 14:08
coś konkretnego na talerz

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat