Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche babeczki

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 30 dag
masło 20 dag
cukier 10 dag
żółtko jajek 2
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche babeczki

Mąkę przesiać, dodać szczyptę soli i pokrojone na kawałki masło. Posiekać nożem. Wsypać cukier, wbić żółtka, posiekać. Szybko zagnieść ciasto i włożyć na 30 minut do lodówki.Schłodzone ciasto rozwałkować na grubość 3–4 mm, przenieść na wałku i nałożyć na ustawione obok siebie, posmarowane cienko masłem, foremki. Przycisnąć wałek i odciąć nadmiar ciasta. Docisnąć ciasto dłonią do dna i brzegów foremek. Piec 8–12 minut w temperaturze 200°C.Na wystudzone babeczki szprycuję bitą śmietanę,kremy ,musy Wedle uznania

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Natalia1401 20.05.2013 20:53
super babeczki
Aannkaa82 16.02.2013 21:28
bardzo apetyczne
[email protected] 06.02.2013 15:49
wyglądają mistrzowsko
rjustysia 26.09.2012 10:12
bardzo ładnie się prezentują :)
Renata22 28.08.2012 22:39
wyglądaja niezwykle;) jaki krem jest na babeczkach na zdjęciu?
Krzysztof15 25.07.2012 14:35
super
Ela15 11.05.2012 19:47
świetne
kamyk 26.01.2012 09:42
?adne i smaczne
iknkirke 21.01.2012 00:05
smaczne
RenataZ-et 19.12.2011 11:35
wyśmienite!
Marta1986 18.12.2011 17:36
fajne
junox 17.12.2011 18:48
pyszne
Marta41 15.12.2011 21:43
hmmm PYCHOTA !!!!!
Marta41 15.12.2011 21:43
hmmm PYCHOTA !!!!!
Anna169Hosz 15.12.2011 20:39
Śliczności.
Luki 12.12.2011 08:18
pyszne
sylwia / sytofala 02.12.2011 16:56
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak