Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w cieście piwnym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety rybne 550 g
tłuszcz 100 g
sól
mąka przenna 150 g
jaja 21 szt.
piwo jasne 250 cm3

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w cieście piwnym

Filety płuczemy, suszymy, porcjujemy i skraplamy piwem. Z piwa, żółtek i mąki sporządzamy ciasto naleśnikowe.Z pozostałych białek ubijamy pianę i dodajemy ją do ciasta, całość mieszamy. Ryby panierujemy w gotowym cieście i smażymy na złoty kolor z obu stron. Usmażone ryby wkładamy do piekarnika aby nie była surowa w środku.

Najlepiej podawać z warzywami gotowanymi na parze lub surówkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malaczarna23 16.04.2012 09:43
lubię taką
anja3107 03.12.2011 20:33
takiej rybki jeszcze nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak