Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówkowa zupa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

parówki 50 dag
cebula 2
przecier pomidorowy 3 łyżki
makaron 1 szklanka
sól
pieprz
margaryna 2 łyżki
natka pietruszki
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Parówkowa zupa

Makaron gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Wodzie rozpuszczamy kostkę bulionową. Cebulę obieramy i kroimy na bardzo drobną kostkę, a później szklimy na roztopionej margarynie. Parówki kroimy w plasterki. Do zeszklonej cebuli dodajemy pokrojone parówki i chwilę dusimy razem. Do wody z kostką dodajemy podduszone składniki. Zupę gotujemy i w trakcie gotowania doprawiamy solą, pieprzem oraz ostrą papryką i wrzucamy drobno posiekaną natkę pietruszki oraz dodajemy przecier pomidorowy. Ugotowaną zupę podajemy z wcześniej ugotowanym makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pioge7 06.01.2012 09:25
dobre
ronald88 02.12.2011 15:33
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak