Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpikowana pieczeń z dzika

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka z dzika bez kości 2000 g
sól
pieprz
słonina 150 g
marchew 300 g
smalec 300 g
seler 300 g
cebula 500 g
olej 300 g
cukier 20 g
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie

Przepis i sposób przygotowania na: Szpikowana pieczeń z dzika

Wszystkie warzywa myjemy, oczyszczamy obieramy i kroimy na cienkie plastry. Przyprawy mieszamy razem, miażdżymy je. Warzywa dodajemy do zmiażdżonych przypraw i czekam,y aż zacznie lecieć z nich sok. W ty czasie myjemy mięso, a gdy warzywa są już gotowe nacieramy je i pozostawiamy razem na 48h. Po tym czasie szpikujemy mięso słoniną, kładziemy do brytfanny na rozgrzany tłuszcz, polewamy wodą i dusimy pod przykryciem.

Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Laila2786 02.12.2011 13:56
Nie przepadam za dziczyzną, ale twoja potrawa jest chyba super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak