Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa cebulowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 25 dag
wołowe kostki rosołowe 3 szt.
masło 5 dag
mąka 2 łyżki
bagietka 8 szt.
ser żółty 10 dag
czosnek 1 ząbek
sól
pieprz
tymianek

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa cebulowa

cebulę obrać, pokroić w kostkę, zeszklić na maśle i opruszyć mąką. przygotować bulion z kostek, do gotowego bulionu dodać cebulę i czosnek, całość gotować ok 15 min.
z bagietek przygotować grzanki z masłem i serem, piec w piekarniku ok 5 min.

zupę wlać do misek i podawać z grzankami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malaczarna23 24.02.2012 19:00
pyszna
SmacznaPyza 02.12.2011 17:49
e, prawdziwą zupę cebulową robi się zupełnie inaczej
ronald88 02.12.2011 15:33
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak