Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Truskawki w galaretce agrestowej

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

agrest 1/2 kg
truskawki 30 dag
woda 3 szklanki
cukier 1 szklanka
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Truskawki w galaretce agrestowej

Agrest oczyszczamy, gotujemy i przecieramy przez sitko. Odrobinę wody mieszamy z żelatyną, a gdy napęcznieje mieszamy z miąższem agrestowym, cukrem. Truskawki układamy w pucharkach deserowych i zalewamy je galaretką, schładzamy w lodówce.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak