Omlet francuski z szynką

Omlet francuski z szynką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka drobiowa

    6 plasterków
  • jajka

    8 sztuk
  • gęsta śmietana

    3 łyżki
  • sól, pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Plastry szynki smażymy na gorącym oleju. 8 jajek, 3 łyżki gęstej śmietany mieszamy ze sobą dodając odrobinę soli i pieprzu. Na rozgrzany tłuszcz wylewamy zawiesinę i smażymy omlet z 1 strony na lekkim ogniu ciągle podnosząc aby się dobrze wysmażył i jajka ścięły. Na gotowy omlet nakładamy plastry szynki i składamy na pół.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Adam12

30.08.2011 17:41
:) dobreee

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat