Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

miodownik

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 5 szt
cukier 1/2 szkl
woda 1/4 szkl
mąka 1/2 szkl
cukier puder 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: miodownik

1. Jaja z cukrem i miodem ubijać do białości.
2. Nie przerywając ubijania wsypać przesianą mąkę.
3. Wlać ciasto do grubo wysmarowanej masłem, dużej prostokątnej blaszki
4. Wstawić do nagrzanego piekarnika (190”C) i piec przez 45 min. z tym, że po
15 min. ciasto zamieszać łyżką i piec dalej.
5. Ciasto wystudzić w blasze, posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mysiunia 06.12.2012 17:44
dlaczego miodownik skoro nie ma miodu?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak