Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gęś z jabłkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gęś 1 kg
jabłka 1/2 kg
tłuszcz 6 dag
majeranek troche
woda 125 ml
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: gęś z jabłkami

Rozgrzać w szybkowarze tłuszcz, obrumienić na nim kawałki gęsi, poprzekładać połówkami oczyszczonych z gniazd nasiennych jabłek, podlać wodą, posypać mięso solą. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 30 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak