Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka cytrynowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1/2 kg
cukier 30 dag
masło 1 kostka
mleko 1/2 szkl
jajko 4
proszek do pieczenia 1 op
skórka cytrynowa starta 3 dag
rodzynki 5 dag
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Babka cytrynowa

Masło utrzeć z cukrem i jajkami,dodać mąkę,proszek do pieczenia i mleko.Następnie dodać startą skórkę cytrynową i rodzynki.Składniki dobrze wymieszać.Piec w formie do babki w temp.200st przez ok 70 min

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 19.04.2013 17:08
uwielbiam babki, zwłaszcza cytrynową :)
Luki 03.04.2013 19:58
pyszniutka
Krzysztof15 18.11.2012 16:45
lubie
mic 13.12.2011 09:42
o babka cytrynowa, z checia bym ja zjadł, kawałeczek taki:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak