Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekolada na gorąco

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

czekolada gorzka 2 tabliczki
laska cynamonu 1 sztuka
woda odrobina

Przepis i sposób przygotowania na: Czekolada na gorąco

Laskę cynamonu zalać odrobiną wody, gotować ok. 2 minut, wyłączyć pod gazem i pozostawić na kilka minut. Wyjąć korę cynamonu. Czekoladę połamać i dodać do garnuszka. Mieszać na malym ogniu, aż się dobrze rozpuści. Przelać do filiżanek i udekorować z wierzchu bitą śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

melonik 17.05.2012 07:14
pychaaaa
joanna43 13.05.2012 00:54
bardzo lubię :)
Miki 22.12.2011 22:06
fajne
Ewa95 15.12.2011 13:22
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak