Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Napój z kwasu buraczanego i jabłek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kwas buraczany 2,5 szkl
jabłka 80 dkg
woda 1,5 szkl
cukier
kostki lodu w/g uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Napój z kwasu buraczanego i jabłek

Jabłka opłukać ,zetrzeć na tarce jarzynowej razem ze skórką,zalać wrzącą wodą i odstawić,gdy ostygną,jabłka odcedzić i wycisnąć dokładnie sok z miąższu,wymieszać z kwasem buraczanym,doprawić do smaku cukrem,podawać dobrze ochłodzony,wkładając do każdej szklanki kostki lodu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 28.01.2015 08:22
fajny napój

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak