Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z kapusty i wędzonych żeberek

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wędzone 1/2 kg
kapusta młoda 1 szt
marchewka 2 szt
cebula 1 szt
pomidory 4 szt
czosnek 1 ząbek
sól do smaku
pieprz do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
tymianek 1 łyżeczka
oliwa 2 łyżki
masło 1 łyżka
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z kapusty i wędzonych żeberek

Żeberka umyć, pokroić na porcje, włożyć do garnka, wlać wodę, dodać kostkę bulionową i gotować do miękkości. Pomidory umyć, sparzyć obrać ze skórki, pokroić na kawałki, włożyć do naczynia dodać masło i podsmażyć. Do rondelka wlać oliwę, dodać posiekaną cebulę i czosnek, zeszklić. Następnie wsypać pokrojoną w drobną kostkę marchewkę i poszatkowaną kapustę, dusić pod przykryciem aż kapusta zmniejszy swoją objętość. Dodać pomidory, wymieszać, połączyć z mięsem, przyprawić do smaku, zagotować. Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 25.08.2013 15:41
Lubię takie zupki.
Seba 26.12.2012 10:49
super
MAR3STA 03.12.2011 16:38
świetne
ronald88 02.12.2011 15:33
super
Iwona51
Iwona51 02.12.2011 08:40
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak