Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Migdałowe ciasteczka z powidłami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

andrut 1 szt
powidła śliwkowe 1/2 szkl
migdały 20 dag
cukier 20 dag
mąka 5 dag
białko 2 szt
cukier waniliowy 2 łyżeczki
aromat migdałowy 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Migdałowe ciasteczka z powidłami

Migdały sparzyć, obrać ze skórki i drobno posiekać. Do miski wlać białka, dodać cukier, cukier waniliowy, posiekane orzechy, aromat, mąkę i dokładnie utrzeć. Andrut włożyć na blaszkę, pokroić w kwadraty, posmarować masą na grubość 1 cm. Włożyć do piekarnika. Piec w temp 170 stopni około 20 minut. Po upieczeniu jeszcze gorące zwijać na rurce (ciasteczka mają mieć kształt łódeczek) i układać na stolnicy do zastygnięcia, Do zimnych nałożyć powidełka lub konfitury.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 25.09.2013 07:16
bardzo fajne ciasteczka
Iwusia 31.03.2012 22:38
Ale fajny
Iwona51
Iwona51 03.12.2011 00:42
smaczne
iziona 02.12.2011 08:07
Bardzo fajny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak