Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki wołowe z warzywami

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wołowe pieczeniowe 1 kg
bułka 1 szt
pieczarki 20 dag
cebula 1 szt
musztarda 2 łyżki
boczek wędzony 10 dag
marchew 2 szt
jajko 1 szt
groszek konserwowy 1/2 szkl
smalec 2-3 łyżki
kostka rosołowa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki wołowe z warzywami

Mięso umyć, osuszyć w papierowym ręczniku, pokroić na porcje, zbić tłuczkiem, oprószyć pieprzem. Do miseczki wbić jajko, roztrzepać widelcem, dodać soli i pieprzu, włożyć pokrojoną w kostkę bułkę i wymieszać. Każdy płat mięsa posmarować musztardą, układać po kilka groszków, kawałeczków bułki, kilka kostek marchewki, pokrojonego boczku, pieczarek, posiekanej cebuli, oprószyć solą i pieprzem, zwinąć w rulon. Spiąć wykałaczkami, obsmażyć na rumiano na rozgrzanym smalcu. Usmażone przełożyć do rondla, podlać szklanką wody, dodać kostkę rosołową i dusić pod przykryciem do miękkości. Podawać z sosem, kopytkami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 15.05.2013 18:43
Na pewno zrobię.
Iwona51
Iwona51 02.12.2011 08:43
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak