Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pęczak z grochem na wędzonych żeberkach

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

groch 1 szkl
pęczak 2 szkl
żeberka wędzone 30-40 dag
boczek wędzony 20 dag
marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
cebula 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
sól do smaku
pieprz d

Przepis i sposób przygotowania na: Pęczak z grochem na wędzonych żeberkach

Pęczak i groch oddzielnie zamoczyć w wodzie poprzedniego dnia. Następnie oddzielnie ugotować. (Groch ugotować w świeżej wodzie) W trzecim garnku udusić w niewielkiej ilości wody pokrojone na porcje żeberka razem z pokrojoną marchewką, pietruszką, cebulą, listkiem laurowym, odrobiną soli i pieprzu. Gdy wszystkie składniki są miękkie razem wymieszać. Podawać polane stopionym wędzonym boczkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 10.09.2013 07:18
pyszności,
Seba 13.09.2012 10:24
pycha
ronald88 20.12.2011 09:02
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak