Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta kiszona z przecierem i wędliną

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 1/2 kg
boczek wędzony 10 dag
kiełbasa 15-20 dag
pomidory 2-3 szt
ketchup 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
margaryna 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta kiszona z przecierem i wędliną

Kroki postępowania

1
Kapustę kiszoną włożyć do garnka, wlać wodę, dodać listek laurowy i gotować do miękkości.
Krok 1 - Kapusta kiszona z przecierem i wędliną foto
2
Kiełbasę pokroić w pół krążki, boczek w kostkę, wsypać na patelnię i podsmażyć.
Krok 2 - Kapusta kiszona z przecierem i wędliną foto
3
Podsmażoną kiełbasę i boczek dodać do kapusty, gotować około 10-15 minut.
Krok 3 - Kapusta kiszona z przecierem i wędliną foto
4
Do rondla włożyć margarynę, roztopić, dodać pokrojone pomidory i dusić pod przykryciem do miękkości. Następnie przetrzeć przez sito, przecier połączyć z kapustą, dodać ketchup, wymieszać, przyprawić do smaku.
Krok 4 - Kapusta kiszona z przecierem i wędliną foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 25.12.2012 00:12
Lubię taką kapustkę.
Iwusia 06.03.2012 23:11
ciekawy przepis, tak jeszcze nie jadłam :]
Iwona51
Iwona51 11.01.2012 09:29
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak