Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka czekoladowo-migdałowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt
czekolada deserowa 10 dag
płatki mogdałowe 5 dag
cukier 10 dag
mąka pszenna 5 dag
cukier waniliowy 1 łyżeczka
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka czekoladowo-migdałowe

Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Żółtka z cukrem i cukrem waniliowym utrzeć do białości. Następnie dodać płatki migdałowe, utartą na tarce o średnich otworach czekoladę, mąkę i sztywno ubitą pianę z białek, delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do worka cukierniczego i wyciskać na przygotowaną blaszkę stożkowe ciasteczka. Włożyć do lekko nagrzanego piekarnika. Piec w temp 160 stopni około 25-30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 03.10.2013 19:11
Podoba mi się ten pomysł.
Iwusia 22.03.2012 21:55
ciekawe :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak