Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pyzy z nadzieniem mięsno-kapuścianym

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1,5 kg
cebula 2 szt
mąka ziemniaczana 2 łyżki
kapusta biała 1/2 szt
mięso gotowane 30-40 dag
smalec 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
przyprawa Przyprawa do zup Kucharek- do smaku
słonina 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Pyzy z nadzieniem mięsno-kapuścianym

1 kg ziemniaków i 1 cebulę zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, odcisnąć z soku. Resztę ziemniaków obrać i ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, przecisnąć przez praskę, wymieszać z utartymi ziemniakami. Następnie dodać mąkę, przyprawić solą i pieprzem, wyrobić. Kapustę ugotować w osolonej wodzie, odcisnąć i razem z gotowanym mięsem przemielić w maszynce. Cebulę drobno posiekać i zeszklić na smalcu. Do cebuli dodać przemielone mięso z kapustą i tatrą bułkę, przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi, wymieszać. Z ciasta rękami formować małe placuszki, na każdy nakładać łyżeczkę farszu, zlepiać brzegi i utoczyć kulki. Wkładać do wrzącej osolonej wody i gotować około 15 minut. Odcedzić i okrasić stopioną słoniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 06.08.2013 21:35
Super pyzy.
wiola333 24.03.2013 11:10
bardzo smaczny przepis
olkaaa 07.09.2012 10:35
bardzo je lubi?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak