Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ryżowa z tuńczykiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 10 dag
kostka rosołowa 1 szt
pomidorki koktajlowe 10 szt
papryka 1 szt
cebula dymka ze szczypiorkiem 3 szt
majonez 2 łyżki
jogurt naturalny 2 łyżki
musztarda 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
bazylia 1 łyżeczka
tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ryżowa z tuńczykiem

Ryż ugotować w wodzie z dodatkiem kostki rosołowej, przelać zimną wodą, ostudzić. Tuńczyka osączyć z oleju, włożyć do miski i rozdrobnić widelcem. Cebulę dymkę drobno posiekać razem ze szczypiorem. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę. Pomidorki koktajlowe przekroić na połówki. Wszystkie składniki połączyć z tuńczykiem, dodać majonez wymieszany z jogurtem i musztardą, przyprawić do smaku i wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 19.01.2014 00:08
fajna sałatka
jeta72 23.09.2013 10:36
mi smakuje :-)
Rybciia 24.06.2013 12:04
smaczna :-)
IlonaAlbertos 25.09.2012 21:57
Lekka i smaczna.
Wafelek2601 18.03.2012 09:48
lubię takie sałatki
novita23 14.12.2011 08:35
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak