Kotlety mielone polskie

Kotlety mielone polskie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone wołowo-wieprzowe

    500 g
  • cebula

    1 szt
  • czosnek

    1 ząbek
  • bułka czerstwa

    1 szt
  • jaja

    1 szt
  • bułka tarta

  • przyprawa do mięsa mielonego

  • sól

  • pieprz

  • majeranek

  • olej do smażenia

  • mleko

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kotlety mielone polskie
Cebulę poszatkować, podsmażyć na oleju.
Krok 2 - Kotlety mielone polskie
Bułkę namoczyć w mleku, zmieszać z mięsem, dodać zgnieciony czosnek, jajko, przyprawy, podsmażoną cebulę. Wymieszać
Krok 3 - Kotlety mielone polskie
Uformować koliste kotlety. Każdy obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju.
Krok 4 - Kotlety mielone polskie
Smażyć aż będą rumiane, ok 15 min. Podawać z ulubionymi dodatkami

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

cookingangelika

21.02.2017 10:37
klasyka, ale za to jaka pyszna

Maragy

27.10.2016 09:11
Najlepsze :)

sharon18

25.02.2014 19:12
nie ma to jak tradycyjny smak :)

kris04

11.02.2014 21:54
Mam takie uwagi,że: 1. kotlety na 4 zdjęciu wyglądają na bardzo nasiąknięte tłuszczem. 2. W przepisie brak wody zimnej co jest dużym błędem.3.ilość cebuli na 1 zdjęciu jest powalająca do takiej ilości mięsa.4. Zdjęcie nr 2 to jakieś nieporozumienie...5. Po co czosnek i majeranek -czy chcemy sobie zafundować smak kiełbasy białej na patelni? ? 6.co to znaczy przyprawa do mięsa mielonego? i po co? W sumie to jakieś nieporozumienie. Absolutna pomyłka- to nie są polskie kotlety.

Amadeusz

19.01.2013 21:28
kocham mielone :p

zuzanna_z

14.06.2012 12:01
często goszczą na moim stole

Rybciia

26.04.2012 13:38
ja też lubię :-)

jeta72

24.03.2012 18:42
ja też bardzo lubię :-)

olkaaa

12.01.2012 07:57
bardzo lubię

ziutula

02.12.2011 23:20
tradycyjne najlepsze...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat