Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PRZECIER JABŁKOWY

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 3-4 kg
cukier 1 kg
cynamon 20 gram

Przepis i sposób przygotowania na: PRZECIER JABŁKOWY

Jabłka obrać,wykroić środki i pokroić w kostkę.Przełożyć do dużego garnka,w zależności ile mamy jabłek,zalać 1 szklanką wody.Przykryć i prażyć na wolnym ogniu co jakiś czas mieszając,aby nie przywarły do dna.Jak zmiękną dodać cukier i dalej gotować na wolnym ogniu.Jak zmiękną dodać cynamon i przełożyć do wyparzonych słoików i zapasteryzować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 01.02.2014 10:00
i ja muszę taki zapas jabłek zrobić
Ada-Gaba 01.02.2014 09:09
pyszny do deserów
jordi 19.02.2013 14:13
idealny do śniadania na słodko
Pani Domu 27.12.2012 18:43
pycha jabłuszka
anemon 08.11.2012 10:52
Przecier jabłkowy to podstawa moich zimowych zapasów.
Krystyna32 13.09.2012 15:48
pycha
ben-ka 21.07.2012 16:53
A ja dzisiaj smażę jabłuszka:):):)
smakoszek 27.06.2012 18:53
świetny
IlonaAlbertos 26.06.2012 22:11
Aż palce lizać :)
Wacław 07.06.2012 09:43
do szarlotki doskonały !
kate.500 04.06.2012 00:53
uwielbiam
smakowita 16.01.2012 22:33
rewelacyjny do deserów i ciast
Wafelek2601 23.12.2011 06:51
warto taki mieć
anna186 03.12.2011 17:17
pyszne
MAR3STA 02.12.2011 17:17
świetny do ciast;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak