Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Blok mleczny z żurawiną

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 25 dag
cukier szklanka
mleko w proszku 50 dag
tłuszcz do formy
żurawina

Przepis i sposób przygotowania na: Blok mleczny z żurawiną

Do garnka wlewamy 1/2 szkl wody. dodajemy cukier i margarynę. Zagotowujemy. Zdejmujemy z ognia. Mleko wysypujemy do miski. Wlewamy zagotowaną wodę, cały czas mieszając, aż do uzyskania jednolitej masy. Dodajemy żurawine. mieszamy. masę przekładamy do natłuszczonej formy i odstawiamy do zastygnięcia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

patusia 01.12.2011 21:05
Uwielbiam blok
matriasik 01.12.2011 20:24
Fajny
matriasik 01.12.2011 20:24
Fajny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak