Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BARSZCZ CZERWONY Z BIAŁĄ FASOLĄ

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 3 sztuka
żeberka wędzone 2 sztuka
cebula 1 sztuka
marchew 2 sztuka
pietruszka 1 sztuka
seler 1/4 sztuka
buraki 2 sztuka
ziemniaki 2 sztuka
smietana 18% 1 sztuka
przyprawa do potraw do smaku
pieprz do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuka
grzyby suszone 1/4 szklanka
fasola biała z puszki 1 sztuka
Ziele angielskie całe Prymat 5 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: BARSZCZ CZERWONY Z BIAŁĄ FASOLĄ

Skrzydełka oraz żeberka zalać wodą i zagotować. Dodać obraną cebulę (w całości),liście laurowe,ziele angielskie, i posiekane grzyby (lub kostkę), grzyby nie muszą być wcześniej moczone. Gotować na wolnym ogniu ok 40 minut.Marchew, pietruszkę, seler i buraki zetrzeć na tarce o grubych oczkach,ziemniaki pokroić w drobną kostkę. Dodać do zupy, gotować kwadrans(do miękkości ziemniaczków). Wyciągnąć mięsko,obrać,pokroić i wrzucić z powrotem do zupy. Doprawić do smaku.Fasolę wypłukać pod wodą,odcedzić,wsypać do garnka.Na sam koniec dodać śmietanę.Zupę zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak