Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

UDKA ŻABIE PANIEROWANE

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Żabie udka 50 par
mleko 2 szklanki
mąka 7 łyżek
jajko 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej
cytyna 3 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: UDKA ŻABIE PANIEROWANE

Żabie udka wymoczyć przez 30 minut w zimnym mleku. Przygotować do panierowania jajko (rozbić), mąkę i bułkę tartą. Udka panierować i smażyć na głębokim i rozgrzanym oleju. Podawać na gorąco z połową cytryny na osobę. SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 17.02.2012 18:31
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak