Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BIGOS Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 szt
pomidory 4 szt
kiełbasa 250 gram
marchew 1 szt
parówki 2 szt
grzyby suszone 5-6 szt
cebula 1 szt
kminek 1/2 łyżeczki
papryka czerwona do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 2-3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: BIGOS Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ

kapustę opłukać i poszatkować,Przełożyć do garnka i zalać 1/2 szkl. wrzątku.Gotować kilka minut.marchewką zetrzeć na tarce.Cebulę i czosnek posiekać i zeszklić na patelni.Dodać do kapusty i dusić pod przykryciem.Pokrojone kiełbaski i wcześniej namoczone we wrzątku i pokrojone grzyby ,dodać do kapusty.pomidory sparzyć,obrać ze skórki,pokroić i dodać do bigosu.Dusić jeszcze kilka minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 13.08.2013 07:35
fajny pomysł
Wafelek2601 24.07.2013 19:35
Ciekawi mnie jak smakuje taki bigos, muszę wypróbować
misia53 26.03.2013 00:01
nie robiłam takiego
Krystyna32 06.10.2012 09:39
super
ben-ka 05.02.2012 10:27
jeszcze takiego nie jadłam.
smakowita 16.01.2012 22:36
robiłam z pekinki i jest bardzo dobry
IZABELA29 05.01.2012 08:34
nigdy nie robiłam i nie jadłam
Mariusz10 05.12.2011 21:56
sprawdzony i smaczny
anna186 03.12.2011 17:17
takiego jeszcze nie jadlam
MAR3STA 02.12.2011 17:17
pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak