Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CIELĘCE SZNYCLE CYTRYNOWE

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cielęcina 500 gram
cytryny 1 szt
śmietana 18 proc 200 ml
masło 4 łyżki
sól do smaku
Pieprz cytrynowy mielony Prymat do smaku
tymianek 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: CIELĘCE SZNYCLE CYTRYNOWE

Cytrynę sparzyć i zetrzeć z niej skórkę.Z połowy wycisnąć sok i skropić pokrojone w kotleciki mięso.Obsmażyć na maśle.Śmietanę wymieszać ze skórką cytrynową,przyprawami i pieprzem cytrynowym.Zalać mięso i dusić ok.25 minut.Sos zmiksować i polać nim mięso.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anemon 12.04.2013 19:49
Bardzo ciekawy sposób na cielęcinę.
Motorek 18.11.2012 13:07
pycha
Krystyna32 04.10.2012 09:06
super
kate.500 17.05.2012 19:24
pyszne polaczenie smakow
ElizaT 31.01.2012 18:27
Palce liza?
smakowita 16.01.2012 22:34
super
smakoszek 10.01.2012 23:06
świetny obiadek
barbara11561 05.01.2012 11:59
teraz trudno o cielęcinę,trzeba zamawiać
IZABELA29 05.01.2012 08:35
a skąd tego cielaczka wziać ?
cooleczka 01.12.2011 18:22
pyszne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak