Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka oblane ciastem biszkoptowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 2 kg
cynamon do smaku
śliwki kilogram
jajko 4 sztuki
cukier 1 szklanka
mąka 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka oblane ciastem biszkoptowym

Myjemy jabłka i wydłubujemy gniazda. Połowę jabłek obrać, pokroić na małą kostkę i wrzucić na patelnię na odrobinie masła. Dodajemy 2 łyżki miodu płynnego i podgrzewamy, aż jabłka zmiękną. Dodajemy cynamon. Farsz dodajemy do wnętrz jabłek. Ułożyć na blaszce jabłka. Jajka utrzeć z cukrem. W misce przesiać mąkę, dodać proszek do pieczenia, dodać jajka i oliwę z oliwek. Ciastem zalać jabłka. Wstawić do piekarnika na ok. 45 minut na ok. pół godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 13.09.2013 14:49
szkoda że bez fotki
Andysz 01.05.2012 21:36
rewelacja!;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak