Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KAPUŚNIAK

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wędzone 0,8 kg
cebula 3 sztuki
zielona pietruszka 1 pęczek
marchew 3 sztuki
fasola 1 szklanka
ziemniaki 3 sztuki
majeranek 1 łyżka
tymianek 1 łyżka
czosnek 4 ząbki
pieprz 12 ziarenek
Goździki całe Prymat 4 sztuki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: KAPUŚNIAK

Kapustę posiekać bardzo drobno, marchew pokrajać wzdłuż na 4 części, ziemniaki w drobną kostkę. Do dużego garnka nalać wodę (ok. 6,5 litra), włożyć fasolę, kapustę, ziemniaki oraz marchew. Cebulę obrać, wbić w nią goździki, dołożyć do zupy. Gotować na wolnym ogniu. Mięso posiekać drobno i włożyć do garnka. Przyprawić wszystkimi przyprawami. SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak