Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rolada z polędwicy faszerowana pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 500 gram
polędwica wieprzowa 1 kg
sól do smaku
pieprz do smaku
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
bulion cielęcy 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: rolada z polędwicy faszerowana pieczarkami

Kroki postępowania

1
pieczarki myjemy, osuszamy i kroimy w plasrtry. dusimy na małym ogniu, doprawiamy do smaku.
Krok 1 - rolada z polędwicy faszerowana pieczarkami foto
2
mięso myjemy , osuszamy nacinamy tak aby powstał prostokąt, i lekko rozbijamy
Krok 2 - rolada z polędwicy faszerowana pieczarkami foto
3
mieso dokładnie nacieramy przyprawami , od strony która pójdzie do srodka
Krok 3 - rolada z polędwicy faszerowana pieczarkami foto
4
na placie mięsa ukladamy podduszone pieczarki, i zwijamy mięso tak aby powstała rolada
Krok 4 - rolada z polędwicy faszerowana pieczarkami foto
5
mięso zwiazujemy po bokach aby farsz nie wypadał i , obsmażamy na rozgrzanej patelni do smażenia bez tluszczu.podlewamy bulionem i dusimy godzine.
Krok 5 - rolada z polędwicy faszerowana pieczarkami foto
6
mieso po ududzeniu i przestudzeniu kroimy na 1,5 cm plastry. podajemy z ziemniakami, mozna pola ć sosem.
Krok 6 - rolada z polędwicy faszerowana pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia56
Sylwia56 01.06.2012 14:04
pycha
Lotar 01.12.2011 21:56
pyszna :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak