Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane bakłażany z mozzarellą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 2 łyżki
mąka 1 łyżka
mleko 125 ml
śmietana 125 ml
mozzarella 2 kulki
sok z cytryny 2 łyżki
sól
bakłażan

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane bakłażany z mozzarellą

Bakłażany przekroić wzdłuż, wyjąć miąższ i skropić sokiem z cytryny. Z mąki, masła, mleka przygotować gęsty sos, dodać miąższ z bakłażanów oraz pokojoną w kostkę mozzarellę, wymieszać. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Wydrążone środki bakłażanów napełnić masą oraz polać śmietaną. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i piec ok. 50 min. w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 02.02.2014 09:53
Świetny pomysł
caralajna 27.10.2013 07:24
bardzo smaczne
olkaaa 24.01.2013 08:02
super przepis
KasiaK90 24.05.2012 09:07
lubię
kate.500 07.05.2012 20:10
fajne polaczenie
Dorian 04.02.2012 21:52
smaczne
Magdalena1110 08.12.2011 19:48
super
M-W 01.12.2011 17:32
musi być smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak