Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z pulpecikami i pieczarkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1.5 szkl
mieso mielome indycze 400 g
pieczarki 15 dkg
por 1/4 szt
bulion drobiowy 3/4 szklanki
pieprz do smaku
sól do smaku
jajko 1 szt
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z pulpecikami i pieczarkami

Do mięsa mielonego wbijamy jajko, przyprawiamy i wyrabiamy na jednolitą masę. Robimy pulpeciki wielkości orzecha włoskiego.
Na rozgrzanym oleju smażymy pokrojonego pora i pieczarki. Dodajemy pulpeciki, obsmażamy a każdej strony, podlewamy bulionem i dusimy do miękkości. Podajemy z ugotowanym osobno ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

alaaa 29.09.2013 15:32
pomysłowa kompozycja
Ada-Gaba 28.01.2012 07:12
znakomite
Kuchareczekjeden 11.01.2012 18:59
super
Olaa 01.01.2012 18:35
lubię
pacpaw 03.12.2011 11:49
no i mamy cały obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak