Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

NAPÓJ Z BURAKÓW KISZONYCH

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki 500 g
cukier 2 łyżki
zielenina 1 łyżka
woda 5 szkl
sól do smaku
chleb razowy skórka

Przepis i sposób przygotowania na: NAPÓJ Z BURAKÓW KISZONYCH

Umyte buraki, obrać opłukać, pokroić w cienkie plastry, włożyć do garnka, zalać przegotowaną ostudzoną woda, dodać skórkę z razowego chleba, nakryć gazą, pozostawić w ciepłym miejscu. Po 4 -5 dniach zlać kwas buraczany, przecedzić dodać sól i cukier do smaku. Przed podaniem dodać drobno posiekaną zieleninę. Kwas buraczany można przechowywać przez kilka dni w chłodnym miejscu w butelkach dobrze zakorkowanych

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Laila2786 02.03.2013 11:27
super taki domowy zakwas

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak