Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placek po węgiersku wg Kuby

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki
cebula
jajko
papryka czerwona
papryka żółta
pieczarki
mąka
łopatka bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Placek po węgiersku wg Kuby

W weekend podnosiłam swoją wiedzę na studiach podyplomowych, więc mój mąż przejął stery w kuchni. Pomysł, zakupy i przede wszystkim gotowanie w całości Kubowe. Co Pan Kucharz przyrządził? Coś pysznego. Placek po węgiersku!

1 kg łopatki pokroić w kostkę i wrzucić na gorący olej. Smażyć 3-4 minuty, dodać cebulę posiekaną w piórka i przykryć pokrywką. Paprykę czerwoną i żółtą pokroić w kosteczkę i dodać do mięsa. Pieczarki pokroić w plasterki i dodać na patelnię. Wsypać przyprawę do gulaszu (u Kuby Prymat), pieprz i dusić ok. 30 minut. Po tym czasie zagęścić sos mąką z wodą. Sos gotowy.

Placki ziemniczane: mieszamy starte ziemniaki, posiekaną cebulę, jajko, vegetę, pieprz, mąkę i smażymy. Na dużego placka nakładamy duuużo sosu i pałaszujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ElizaT 26.06.2012 22:00
dobre
Tyska 06.12.2011 20:30
ciekawe
adam1f 05.12.2011 23:22
dobre
Justyna Jussstiii 03.12.2011 09:37
super
artur7 02.12.2011 10:50
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak