Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto nad ciastami Brownie

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 250 gram
czekolada 300 gram
kakao 4 łyżki
cukier puder 2 szklanki
jajko 6 szt
mąka tortowa 300 gram
sól
czekolada gorzka 50 gram
śmietana 30% 30 gram

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto nad ciastami Brownie

1- Kasię należy włożyć do rondelka i rozpuść razem z połamaną czekoladą w kąpieli wodnej. Czyli do garnka wlewamy wodę na niego kładziemy drugi garnek i czekoladę rozpuszczamy tak 2- Do miski wlewamy przestudzoną masę, dodajemy kakao i cukier puder. 3-Wszystko razem należy wymieszać mikserem. 4- Do masy należy dodawać partiami, ciągle mieszając jajka i mąkę. 5- Ciasto przełożyć należy do wysmarowanej Kasią i wysypanej bułką tartą tortownicy o średnicy 24cm. Pieczę się ciasto około 35 minut w 180st.C. Polewa 1- Czekoladę należy połamać na kawałki i razem ze śmietanką rozpuść w kąpieli wodnej. 2- Mieszamy na wolnym ogniu aż polewa będzie gładka. Lekko przestudzone ciasto polewamy polewą czekoladową,można posypać cukrem pudrem Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 13.03.2015 08:16
smaczne ciasto
Agata/MANTIS-KITCHEN 14.09.2013 10:38
Też kiedyś robiłam .
PaniMISIOWA 25.04.2013 21:06
prezentuje się wspaniale
plocia 26.05.2012 23:14
Ciekawy przepis
[email protected] 06.03.2012 15:02
mniam
Justyna Jussstiii 01.12.2011 16:37
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak