Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń z karkówki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sos sojowy 2 łyzki
piepr ziołowy 1 łyżeczka
imbir 1/2 łyżeczki
sól do smaku
oliwa 3 łyzki
karkówka 1 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń z karkówki

Mięso solimy, nacieramy sosem sojowym i oliwą, posypujemy pieprzem i imbirem. Wkładamy do lodówki na co najmniej pól godziny. Wkładamy do piekarnika w 180 C na około 1,5 godziny, w międzyczasie obracając i polewając wytworzonym sosem. Gdy widelec wchodzi w mięso bez oporu, jest gotowe. Podajemy pokrojone w plastry. Sos możemy zagęścić mąką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 29.04.2013 23:40
idealna na obiadzik :)
Wacław 24.01.2013 11:02
świetny pomysł na karkówkę
pacpaw 04.01.2012 20:22
często szukam pomysłu na karkówkę
MAR3STA 01.12.2011 22:44
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak