Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak z dodatkiem przecieru pomidorowego

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 1,5 litra
kapusta biała 50 dag
przecier pomidorowy 50 dag
pietruszka 1
marchewka 2
seler 1
cebula 1
ziemniaki 4
natka pietruszki
margaryna 3 łyżki
cukier
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak z dodatkiem przecieru pomidorowego

Wodę dajemy na ognień i gotujemy. Marchewki, pietruszkę oraz seler obieramy i wrzucamy do wody. Ziemniaki pobieramy i kroimy na mniejsze kawałki i również dodajemy do wody. Do wody dodajemy również poszatkowana kapustę. Całość gotujemy do czasu, aż wszystkie warzywa będą miękkie. Z zupy wyciągamy pietruszkę, marchewki oraz seler. Marchewkę kroimy na plasterki i dajemy z powrotem do zupy. Cebulę obieramy i kroimy na bardzo drobną kostkę, a później podsmażamy na rozpuszczonej margarynie , a później dodajemy do kapuśniaka. Do zupy dodajemy przecier pomidorowy oraz przyprawy : pieprz, cukier, sól. Natkę pietruszki siekamy i dodajemy do zupy. Wszystko razem dobrze mieszamy i jeszcze chwilę gotujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pioge7 06.01.2012 09:25
wspaniałe :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak