Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopty domowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1/5 szkl
cukier 1 szkl
jajko 6

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopty domowe

Żółtka oddziel od białek. Ubij pianę z białej, pod koniec ubijania dodaj pomału cały cukier. Pianę ostrożnie połącz z żółtkami. Porcjami dodaj mąkę i bardzo delikatnie wymieszaj całość.
Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia rozlewaj małe kółeczka z biszkoptowej masy.
Piecz w temperaturze ok. 180 st., aż biszkopty się ładnie zrumienią.

Można skleić biszkopty po dwa masą np.miętową lub inną

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 14.08.2012 19:04
mniam
Luki 14.03.2012 08:13
fajniutkie
Ewa111 18.01.2012 21:12
pyszne ,lekkie ciasteczka do kawy
Justyna Jussstiii 10.01.2012 15:20
nigdy takich nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak