Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tiramisuuu

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kawa rozpuszczalna 1/3 szklanki
likier 1/3 szklanki
śmietana 1 szklanka
cukier 4 łyżki
kakao 3 łyżki
żółtko jajek 5
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki
serek topiony 50 dag
czekolada 1/2 tabliczki
Biszkopty

Przepis i sposób przygotowania na: Tiramisuuu

Śmietanę oraz żelatynę rozpuszczoną w niedużej ilości wody wymieszać razem. Do śmietany dodajemy serek topiony, a następnie dodajemy do tego jeszcze utarte żółtka z cukrem. Całość mieszamy. Startą czekoladę na tarce też dodajemy do zrobionej masy.
Likier oraz wcześniej zrobioną kawę rozpuszczalną mieszamy ze sobą, a później moczymy w tym biszkopty. Połowę biszkoptów układamy na formię, a później zalewamy połową may, a drugą połowę biszkoptów układamy na masie. Na drugą warstwę biszkoptów dajemy drugą połowę masy. Na koniec placek posypujemy kakao.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia47-47 05.01.2012 19:21
powtórzę: super
ronald88 18.12.2011 09:27
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak