Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krem czekoladowy z migdałami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czekolada mleczna 1 tabliczka
migdały 1 garsc
kremówka 300 ml

Przepis i sposób przygotowania na: krem czekoladowy z migdałami

W kompieli wodnej podgrzewamy smietane, dodajemy do niej starta na tartce czekolade i mięszamy aż do całkowitego połączenia składników. polowę migdałów siekamy, dodaejmy do kremu. Krem przekladamy do pucharkow, dekorujemy całymi migdałami. Schładzamy ok 1 godziny . podawać można z biszkoptami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Brigitte 06.01.2012 13:29
bardzo prosty przepis, a mi aż ślinka cieknie, żeby wypróbować tego kremu ze świeżymi owocami :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak