Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SERNIK

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser mielony 1,25 KG
cukier 25 DAG
mleko 3 SZKLANKI
jajko 3-4 SZTUKI
cukier wanilinowy 1 SZTUKA
sok z cytryny 0,5 sztuki
olej 2 łyżka
mąka 2 SZKLANKI
masło 20 dag
cukier puder 0,75 szklanki
żółtko jajek 3 sztuki
budyń waniliowy 2 bez cukru

Przepis i sposób przygotowania na: SERNIK

CIASTO KRUCHE: masło z maka posiekać drobniutko, dodać żółtka, cukier, jak chcemy to jakiś aromat, szybko zagnieść, odłożyć na 20 minut do lodówki. Później wyłozyć na blaszkę z papierem.
MASA SEROWA: Utrzeć żółtka z cukrem, dodać cukier waniliowy, olej i sok z cytryny. Utrzeć dodając po łyżce sera (można samemu zmielić ser- 3razy, bądź kupić gotowy, zmielony:). Budynie rozmieszać z mlekiem i dodać do masy, wsypać skórkę pomarańcza bądź wlać 3 krople olejku. Powstaje wręcz płyn serowy:) tę masę serową należy wylać na kruche ciasto.
Piec w piekarniku ok.1 godziny w temperaturze 200 stopni C.
Jest to porcja na dużą blachę, ale ja często z połowy porcji robię serniczek w tortownicy. Po wyjęciu sernika należy go przestudzić:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewaa 29.06.2012 22:37
uwielbiam
Kasia47 08.01.2012 11:22
Uwielbiam sernik, może i tego spróbuję.
Katarzyna74 04.01.2012 09:56
ooo jak wygląda apetycznie
ziutula
ziutula 14.12.2011 22:34
na sernik chętnie wpadnę...
Ania67 12.12.2011 12:12
pyszny
olkaaa 08.12.2011 10:10
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak