Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z pomidorami na ostro

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 szkl
pomidory 4 szt
papryczka chili 1 szt
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1/4 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 1/4 łyżeczki
cebula 1 szt
sól do smaku
czosnek 2 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z pomidorami na ostro

Na rozgrzany olej wrzucamy pokrojoną cebulę i czosnek, smażymy chwilę. Dodajemy posiekaną papryczkę chili bez pestek, pieprz i paprykę w proszku, smażymy mieszając.Pomidory parzymy, obieramy ze skórki, kroimy i wrzucamy na patelnię , smażymy chwilę, potem dusimy pod przykryciem do miękkości, solimy na końcu.
Podajemy z ugotowanym osobno ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 20.10.2012 19:05
bardzo lubię
ben-ka 12.07.2012 19:10
uwielbiam taki ryż zwłaszcza do szaszłyków.
JUSTYNA61 25.02.2012 08:48
och te ostre potrawy to coś dla mnie :)
anoosia 22.02.2012 11:28
bardzo fajny pomysł :)
pacpaw 13.01.2012 20:44
ostatnio ryż w mojej kuchni gości częściej
agunesu 20.12.2011 16:26
łatwe i szybkie to plus:) równie dobre z makaronem:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak