Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Malinowy sernik

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maliny świeże 20 dag
mąka 1,5 szklanki
jajko 5
masło 1/2 kostki
ser biały 1 kg
cukier 3/4 szklanki
budyń waniliowy 1 opakowanie
zapach cytrynowy 1
cytryna 1
cukier wanilinowy 1 opakowanie
kasza manna 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Malinowy sernik

Masło, mąkę, żółtko, oraz kilka łyżek cukru wymieszać dokładnie ze sobą. Składniki te ugniatamy na ciasto, które później wkładamy do lodówki na około 30 minut. Ser biały, reszte żółtek , cukier wanilinowy, budyń waniliowy dobrze miksujemy ze sobą, żeby powstała jednolita masa. Z białek ubijamy sztywną pianę, a do niej dodajemy zapach cytrynowy. Mieszamy dobrze i dodajemy do wcześniej zmiksowanego sera białego. Wyciągnięte ciasto z lodówki rozwałkowujemy i dajemy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, a na ciasto kładziemy masę serową. Całość pieczemy przez około godzinę w temperaturze 90 stopni. Na sam koniec umyte maliny poukładać na serniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia47-47 04.01.2012 21:20
mniam
Juleczka20 22.12.2011 21:37
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak