Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

barszcz czerwony z grochem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bulion cielęcy 2 litry
zakwas buraczany 50 ml
buraki 2 sztuki
śmietana 200 ml
groch 200 gram
sól do smaku
pieprz do smaku
kucharek uniwersalny do smaku
koperek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: barszcz czerwony z grochem

bulion gotujemy, dodajemy do niego obranego i starte na tartce buraki. I łyzke soku z cyytryny, gdy buraki zmiękną dodajemy zakwas. w osobnym garnku gotujemy wcześniej namoczony kilka godzin groch. Gdy buraki będa miekkie dodajemy smietane doprawiamy do smaku. Podajemy z grochem posypany koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 24.12.2013 10:56
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak