Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Peperonata

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka żółta 3 szt
papryka zielona 3 szt
papryka czerwona 3 szt
pomidory 4 szt
czosnek 3 ząbki
cebula 4 szt
przecier pomidorowy 2 łyżki
bazylia do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Peperonata

Papryki oczyścić ,pokroić na cienkie paseczki,pomidory sparzyć,obrać ze skórki,pokroić w kostkę,cebulę oraz czosnek pokroić na talarki i poddusić z 2 łyżkami wody,dodać paprykę i dusić do miękkości,następnie dodać pomidory,przecier pomidorowy oraz bazylię,doprawić solą i dusić jeszcze przez chwilę,podawać z ryżem brązowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewaa 17.12.2011 09:58
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak