Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śledzie marynowane w sosie z mleczka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śledzie 5 sztuk
Zaprawa z octu: troche
mleczko śledziowe troche
ziele angielskie troche
woda troche
cukier 1 łyżeczka
cebula 1 sztuka
korniszony 4 sztuki
marchewka 4 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: śledzie marynowane w sosie z mleczka

Śledzie namoczyć na kilka godzin, często zlewając wodę; po wymoczeniu sprawić je i odfiletować. Przygotować zaprawę: a) do octu dodać wodę, angielskie ziele, liść bobkowy, krążki cebuli i marchewki, zagotować kilka razy; b) mleczko przetrzeć przez sito, połączyć z przestudzoną zaprawą, dodać cukier do smaku. Połówki śledzi zwijać w rulony, do środka włożyć cebulę z zaprawy, krajaną marchewkę, kawałek korniszona. Rulony przytrzymać końcami nadłamanych wykałaczek. Układać w słoju jeden koło drugiego. Śledzie zalać przygotowaną zaprawą, powierzchnię nakryć listkami bobkowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak