Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka szegedyńska 2

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko ugotowane na twardo 2 sztuki
ogórek kiszony 2 szt
sól szczypta
ziemniaki 25 dag
ocet troche
pomidor 2 sztuki
roszponka 30 dag
papryka 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka szegedyńska 2

Ziemniaki w łupinkach ugotować w osolonej wodzie, obrać, odczekać, aż wystygną, i pokroić w plasterki. W plasterki pokroić także ogórki, ugotowane na twardo jaja, paprykę i pomidory. Wszystko włożyć do salaterki, posolić, polać obficie olejem, skropić octem i zmieszać z umytymi liśćmi roszponki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak