Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos pomidorowo-mięsny

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sól do smaku
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
Kolender troche
tłuszcz troche
pieprz do smaku
cebula 1 sztuka
mięso 25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: sos pomidorowo-mięsny

Mięso opłukać, pokrajać w drobną kostkę. Cebulę drobno pokroić. Część tłuszczu stopić, do tłuszczu dodać mięso i cebulę, podsmażyć na rumiano, wlać 3/4 litra wody i powoli udusić z dodatkiem przypraw i soli. Gdy mięso miękkie, dodać koncentrat pomidorowy. Z reszty tłuszczu i mąki sporządzić jasną zasmażkę, dodać do sosu, zagotować. Sos przyprawić dodając łyżeczkę cukru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak