Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sznycle wieprzowe z sosem z tuńczyka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sznycle wieprzowe 4 szt
śmietana gęsta 200 ml
anchois 4 fileciki
mąka 1 łyżka
oregano 1 łyżka
wino białe 1/2 szkl
ocet 2 łyżki
olej do smażenia
sól
pieprz
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Sznycle wieprzowe z sosem z tuńczyka

Sznycle lekko rozbić,oprószyć solą,pieprzem i mąką.Smażyć z obu stron po 3min na rozgrzanym tłuszczu.Zdjąć z patelni i trzymać w cieple.Tłuszcz wylać.osączone anchois i tuńczyka rozgnieść widelcem,włozyć na patelnię,dodać wino,śmietanę,sok z cytryny oregano i ocet.Doprawić solą i pieprzem Chwilę pogotować i następnie zmiksować.Sznycle polać sosem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania67 13.11.2013 19:32
ciekawy przepis
Luki 09.01.2013 07:01
super
Krzysztof15 16.11.2012 20:48
mniam
edi 24.06.2012 23:28
interesujące
bami 10.12.2011 14:46
Oryginalne połączenie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak